Printfriendly

2014. június 4., szerda

Egyszerű eperdzsem

Általában kevés eper érik be egyszerre a kertben, ezért folyamatosan és kis mennyiségekből készítek dzsemet. Ez egy nagyon egyszerű változat.


Hozzávalók 3 db bébiételes üvegnyi dzsemhez:
  • 60 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • 1 kk Étkezési citromsav
  • 0,5 tasak Dzsemfix Szuper 3:1
Az epreket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.
Egy tálba téve ízlés szerint pürésítjük (én kézzel átnyomkodtam).
Feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat és hagyjuk felforrni.
Ha felfőtt, beleszórjuk a dzsemfixet, majd 3 percig hagyjuk forrni.
Előre kimosott, kifertőtlenített üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése