Printfriendly

2014. június 18., szerda

Meggyes-kakaós sütemény

Szépen, fokozatosan érik be a meggy a kis fánkon. Most egy kis kakaós tésztájú, roppant egyszerű süteményt készítettem belőle. Nem szükséges vele sokat bajlódni a konyhában, az eredmény pedig egy puha, gyümölcsös édesség. Mivel nem igényel hangos konyhai gépeket, ezért a gyerekek alvásidejében is gyorsan összedobható. A nyers tészta elég sűrű, a meggy nem süllyedt el a masszában, hanem a tetején maradt. Ennek ellenére a kakaós tészta puha és omlós. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:
*300g liszt
*1 tasak sütőpor (12g)
*2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
*150g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*2 nagyobb tojás
*2 kis doboz görögjoghurt (összesen 250g)
*100ml étolaj
*300g meggy

A meggyet alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magvakat eltávolítjuk. A gyümölcsöt hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a kakaóport és a sütőport.
Egy másik tálban a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a tojásokkal, majd a joghurtot és az olajat is hozzáadjuk.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére  rakosgatjuk a kimagvalt meggyet.
Sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük.  Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg roppant egyszerű s mint minden meggyes süti roppant ficsi lehet! Du.meg is sütöm! Köszi a jó receptet Andi! További kellemes vasárnapot kívánok neked!

    VálaszTörlés