Printfriendly

2014. június 10., kedd

Cseresznyés-kókuszos kevert

Sajnos nagyon hamar leérett a cseresznyénk, sőt a rengeteg esőtől sok már a fán elkezdett romlani.
Azért néhány szem jutott belőle egy egyszerű sütibe a hétvégén. 


Hozzávalók:
*250g liszt
*100g kókuszreszelék
*1 tasak sütőpor (12g)
*65 g olvasztott margarin
*180g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*2 nagyobb tojás
*2 kisebb doboz görög joghurt (összesen 250g)
*50 ml tej
*300g cseresznye

A cseresznyét alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket és a magokat eltávolítjuk, a gyümölcsöt kicsit hagyjuk lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A kókuszreszeléket és a sütőport elkeverjük a liszttel.
Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket.
Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk, elrendezzük rajta a lecsöpögött cseresznyéket.
180 fokon 40 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha teljesen kihűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

5 megjegyzés:

  1. Ha most nem fogyóznánk, ezt tuti megsütném, mert nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a receptet,ma megsütöttem-meggyel-nagyon nagyon finom!
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202067967409712&set=a.1936893511019.2093978.1502815112&type=3&theater

    VálaszTörlés
  3. nagyon szépen köszönöm ezt a jó receptet !
    Osztottam a" Facén " mert megszeretném sütni.:)
    Szép napot Andrea Papíkné ´Verress

    VálaszTörlés