Printfriendly

2014. június 12., csütörtök

Tárkonyos karalábéleves répával, borsóval

Nincs is annál jobb érzés, mikor az ember lánya kimegy a kertbe, leszedi a friss, zsenge zöldségeket és már készítheti is az ételt. Így voltam ma én is. Roppanósan zsenge karalábé, édes sárgarépa és lédús zöldborsó lett az alapja a mai ebédnek. A tárkony nagyon különleges ízt kölcsönöz neki, imádom. A családban nem mindenki szereti citromosan, ezért azt külön kínáltam hozzá.


Hozzávalók 4 főre:
*4 kisebb zsenge karalábé
*2 dl zöldborsó
*10 egész kicsi szál sárgarépa
*1 csapott kk só
*0,5 leveskocka
*2,5 dl tejföl
*1 púpos ek liszt
*1 kk morzsolt tárkony

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk.
A borsót, répát, karalábét dupla vízben, mint a zöldségek feltesszük főni.
Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd ha már minden zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt.
Pár perc után elzárjuk.
Melegen, ízlés szerint citromkarikával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése