PrintFrendly

2014. június 3., kedd

Mézes répasaláta

A hétvégi névnapi ebéden az ünnepelt kínálta ezt a finom salátát, ami elsőre kicsit pikánsnak tűnt, de a második kanálka után már mindenkinek nagyon ízlett. Elkészítettem én is. Azt hiszem gyakran fog még az asztalra kerülni, hisz van már új répa is. Kínálhatjuk sült vagy grillezett húsokhoz is egyaránt. 
Hozzávalók 2 főre:
*4 nagyobb szál sárgarépa
*2 ek méz
*1 csipet só
*0,5 kk mustár
*1 tk majonéz
*3 ek sűrű, krémes tejföl

A megtisztított sárgarépát a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Rácsorgatjuk a mézet, jól összeforgatjuk.
Meghintjük a sóval, hozzáadjuk a mustárt, a majonézt, a tejfölt, alaposan összekeverjük. 
Kb. fél-egy órát a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése