Printfriendly

2014. június 19., csütörtök

Zsenge zöldségleves petrezselymes nokedlivel

Nem tudok betelni a zsenge, új zöldségekkel, ezért próbálok minél többször ízletes levest készíteni belőle. Most egy kis petrezselymes nokedli is került bele. A bolti leveskocka helyett házi készítésű darált paprikát és házi ételízesítőt használtam. 

Hozzávalók 4 főre:
*5 kis szál sárgarépa
*3 szál petrezselyem
*1 kisebb fej karalábé
*1 kisebb fej zeller
*2 dl zöldborsó
*5 kisebb szem újkrumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*2 ek házi ételízesítő (esetleg 0,5 leveskocka)
*só ízlés szerint (nálam 1 kk)
*1 csipet őrölt bors
Nokedlihez:
*1 nagyobb tojás
*2 púpos ek liszt
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát, petrezselymet karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk.
A felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd kicsit megpirítjuk rajta a répát, petrezselymet, karalábét, zellert.
Felengedjük vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Ha felfőtt, mehet bele a zöldborsó és az újkrumpli.
Közben elkészítjük a nokedlit. A petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
A tojást egy tálkába ütjük, majd a liszttel csomómentesre kavarjuk, beleszórjuk a zöldlevelet.
Ha már minden zöldség jól megpuhult, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljönnek a leves tetejére a nokedlik, már el is zárhatjuk.
Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése