Egyszerű, ízletes újévi fogás. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*1 kg-os bőrös császárhús csont nélkül
*2 tk magyaros fűszerkeverék
*1 ek mangalicazsír
*1 vöröshagyma
*2 dl víz
A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük és egy éles késsel a bőrös részt beirdaljuk.
A fűszerkeverékekkel alaposan bedörzsöljük a húst. Zsírral kikent tepsibe fektetjük a bőrös felével felfelé. A hagymát
nagyobb darabokra vágjuk, a hús mellé szórjuk és öntünk mellé vizet. Lefedve 180 fokos sütőben kb. 120 percet puhítjuk. Közben párszor meglocsoljuk
a szaftjával. Szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése