PrintFrendly

2025. január 1., szerda

Egyben sült bőrös császárhús

Egyszerű, ízletes újévi fogás. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4-5 főre
*1 kg-os bőrös császárhús csont nélkül
*1 ek mangalicazsír
*1 vöröshagyma
*2 dl víz
 
A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük és egy éles késsel a bőrös részt beirdaljuk.
A fűszerkeverékekkel alaposan bedörzsöljük a húst. Zsírral kikent tepsibe fektetjük a bőrös felével felfelé. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a hús mellé szórjuk és öntünk mellé vizet. Lefedve 180 fokos sütőben kb. 120 percet puhítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával. Szeletelve kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése