Szeretem az olyan ételeket, amiket előre meg lehet sütni és később csak tálalni kell. Ilyen ez a töltött hús is. Nagyon jól
mutat hidegtálon és egy kis krémes salátával igen klassz vendégváró is lehet.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*1 kisebb sertés dagadó (kb. 80 dkg)
Töltelékhez:
*15 dkg darált sertéshús
*1 nagy szelet teljes kiőrlésű tönkölykenyér
*3 keményre főtt tojás
*2 nyers tojás
*1 ek cm mustár
*1 csapott tk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
Továbbá:
*3 tk sertéssült fűszerkeverék
Tepsibe:
*1 ek mangalicazsír
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 dl víz
A dagadót alaposan megtisztítjuk, felszúrjuk és belülről bedörzsöljük egy kevés sóval, borssal. A töltelékhez
a kenyeret vízbe áztatjuk egy pillanatra, kicsavarjuk, pici darabokra tépkedjük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott tojást, a darált húst, a nyers tojást,
a mustárt és a fűszerekkel ízesítjük. A töltelékkel lazán megtöltjük a húst. A végét bevarrjuk. Kívülről megszórjuk
a fűszerkeverékkel. Zsírral kikent tepsibe fektetjük. Köré szórjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. A vizet mellé öntve, lefedve, 180 fokos
sütőben 100 percet pároljuk, majd a fedést levéve, a szaftjával locsolgatva pirosra sütjük. Ha teljesen kihűlt, szeleteljük és hidegtálon kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése