Ez egy igen egyszerű, de mégis laktató és ízletes fogás. Akár egy hétvégi ebéd alkalmával, akár a szilveszteri
menü részeként kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*1 kisebb füstölt csülök
*0,5 dl olaj
*2 púpozott tk sertéssült fűszerkeverék
Tálaláshoz:
*tepsiben sült krumpli
*savanyú káposzta
A csülköt nagyobb darabokra vágjuk és sós, bő vízben addig főzzük, míg a villa könnyen belemegy a húsba. Leszűrjük
és ha kicsit hűlt, felszeleteljük. Az olajat kikeverjük a fűszerekkel és a hússzeleteket bedörzsöljük vele. Olajjal kikent tepsibe fektetjük. 180 fokos sütőben
kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Közben párszor a szaftjával meglocsoljuk. Tepsiben sült krumplival és savanyú káposztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése