Azt már többször említettem, hogy az egyik kedvenc családi sós a tallér. Régen ott motoszkált bennem, hogy milyen lehet fokhagymás
ízesítéssel, hisz ez az egyik kedvenc fűszerünk. Most el is készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
*18 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*7 dkg búzaliszt
*1 tk só
*1/2 tasak sütőpor (6g)
*1 tk fokhagymagranulátum
*1 tojás
*15 dkg puha vaj
*10 dkg tejföl
*15 dkg trappista sajt
A liszteket elvegyítjük a sóval, sütőporral, fűszerrel. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, a tejfölt és a reszelt sajtot. Alaposan
összedolgozzuk. 20 grammnyi golyókat sodrunk. Felforrósított tallérsütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése