Egy egyszerű klasszikus egy kicsit másképpen. Az újdonságoknak legtöbbször sikere van, ez az étel is tetszett a családnak. Így máskor
is asztalra kerül majd.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*40 dkg sertéscomb
*1 nagy fej vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 kisebb paradicsom
*1 kisebb paprika
*1/2 kk őrölt bors
*1/2 kk vöröshagymás só
*1/2 kk fokhagymás só
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*15 dkg savanyú káposzta
*17 dkg basmati rizs
*1-2 ek olaj a rizshez
*só
A megpucolt hagymát felkockázzuk, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, átforgatjuk rajta a kisebb kockára vágott húst. Ízesítjük
a fűszerekkel, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Annyi vízben, ami ellepi puhára főzzük. Közben a káposztát, ha nagyon savanyú, átmossuk, kicsavarjuk
és apróra vágjuk. A raguhoz adjuk és a hússal együtt puhára főzzük. Közben a rizst 1-2 evőkanál felforrósított olajon átforgatjuk,
kétszeres mennyiségű vízzel felengedve, lefedve puhára főzzük, sóval ízesítjük. Ha megpuhult a húst, a káposzta és a levét is
elfőtte, beleforgatjuk a rizst. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése