A gyerek (is) nagyon szereti a csirkecombból készült paprikást, sőt kéri is, hogy ez legyen az ebéd. Most egy pici gombával megspékelve készítettem. Kínálhatjuk
párolt rizzsel vagy durum főtt tésztával, esetleg teljes kiőrlésű galuskával.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*4 csirkecomb
*1 ek mangalicazsír
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 paradicsom (lehet fagyasztott is)
*1 kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1 tk fűszerpaprika
*15 dkg Chef Gomba fehér csiperkegomba
A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. A felforrósított zsíron megfonnyasztjuk. Átforgatjuk rajta a megtisztított combokat.
Megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot. Annyi vízben, ami ellepi puhára főzzük.
A gombát vékonyra szeleteljük. Amikor a hús
már majdnem jó a gombát hozzáadjuk. 10 perc alatt készre főzzük.
A gombás húst melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése