Az elmúlt szezonban sok birsalmánk termett. Mindet elfogyasztani nem tudtuk. Így üvegekbe került a nagy része, méghozzá befőző automatában
dunsztolva. Ez egy nem túl édes változat, mi sültekhez, húsokhoz fogyasztjuk.
*birsalma
*víz
*cukor
*citromsav
A birsalmákat alaposan megtisztítjuk, negyedeljük, meghámozzuk, a magházát kivágjuk és apróra kockázzuk. Citromleves hideg
vízbe rakjuk, hogy ne barnuljon meg. A befőttes üvegeket előkészítjük, alaposan megtisztítjuk. Az almákat belerakjuk, felöntjük vízzel, minden egyes üvegbe
rakunk 2 evőkanál cukrot és egy késhegynyi citromsavat. Légmentesen lezárjuk.
Befőző automatában 90/30 perc alatt kidunsztoljuk. Tehát 30 perc alatt 90 fokon automatázzuk.
Hagyjuk teljesen kihűlni és a kamra polcra tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése