Ismét egy húsmentes finomság készült nálunk. Akár a megmaradt, szikkadt kenyér is felhasználható hozzá.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*4 keményre főtt tojás
*1-2 nyers tojás
*2 nagy szelet teljes kiőrlésű kenyér
*4 nagyobb Chef Gomba barna csiperkegomba
*1 púpozott tk mustár
*1/2 kk só
*1/3 kk őrölt fekete bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
Forgatáshoz:
*teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj
A kenyereket vízbe mártjuk, majd alaposan kicsavarjuk és apróra tépkedjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott tojást, gombát,
a nyers tojást, a mustárt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk. Golyókat formázunk, amit ellapítunk és megforgatjuk zsemlemorzsában.
Felforrósított olajban mindkét oldalukat megsütjük. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése