PrintFrendly

2025. január 18., szombat

Savanyú káposztás-shiitake gombás ragu

Könnyű, egyszerű, hamar elkészíthető ragu egy jellegzetes, karakteres gomba felhasználásával.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*25 dkg darált sertéshús
*1 ek mangalicazsír
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kk só
*1/2 kk őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*10 dkg savanyú káposzta
 
A savanyú káposztát bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. A felkockázott vöröshagymát a felforrósított zsíron megfonnyasztjuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, a darált paprikát, annyi vízben, ami éppen ellepi puhára főzzük. A végén beleforgatjuk a savanyú káposztát, átforrósítjuk és tejföllel azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése