Könnyű, egyszerű, hamar elkészíthető ragu egy jellegzetes, karakteres gomba felhasználásával.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*25 dkg darált sertéshús
*1 ek mangalicazsír
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kk só
*1/2 kk őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 tk házi darált paprika
*10 dkg savanyú káposzta
*10 dkg Chef Gomba Shiitake gomba
A savanyú káposztát bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. A felkockázott vöröshagymát
a felforrósított zsíron megfonnyasztjuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát,
a darált paprikát, annyi vízben, ami éppen ellepi puhára főzzük. A végén beleforgatjuk a savanyú káposztát, átforrósítjuk
és tejföllel azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése