Ismét a családdal együttműködve készült el ez a finom kis keksz. Összeállítottam a tésztát, a gyerekek pedig a formázásban,
majd az elfogyasztásban segédkeztek.
Ez a sajtos szénhidrátdiétába is illeszthető, cukorbetegek is fogyaszthatják.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*7 dkg teljes kiőrlésű tönkönybúzaliszt
*3 dkg búzaliszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csapott kk só
*1 púpozott tk mexikói fűszerkeverék
*5 dkg vaj
*5 dkg krémes juhtúró
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg reszelt sajt
A kétféle lisztet a sóval, sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyítjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a juhtúrót,
a tojás sárgáját és a reszelt sajtot. Alaposan összedolgozzuk. Enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vékonyra elnyújtjuk. Egy 5 cm-es pogácsa szaggatóval
korongokat szaggatunk, szívószállal pár helyen kilyukasztjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-16 perc alatt készre
sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése