PrintFrendly

2025. január 5., vasárnap

Mexikói sajtos keksz

Ismét a családdal együttműködve készült el ez a finom kis keksz. Összeállítottam a tésztát, a gyerekek pedig a formázásban, majd az elfogyasztásban segédkeztek. 
Ez a sajtos szénhidrátdiétába is illeszthető, cukorbetegek is fogyaszthatják.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.

Hozzávalók kb. 31 db-hoz
*7 dkg teljes kiőrlésű tönkönybúzaliszt
*3 dkg búzaliszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csapott kk só
*1 púpozott tk mexikói fűszerkeverék
*5 dkg vaj
*5 dkg krémes juhtúró
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg reszelt sajt
 
A kétféle lisztet a sóval, sütőporral, fűszerkeverékkel elvegyítjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a juhtúrót, a tojás sárgáját és a reszelt sajtot. Alaposan összedolgozzuk. Enyhén lisztezett felületen kb. 3-4 mm vékonyra elnyújtjuk. Egy 5 cm-es pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk, szívószállal pár helyen kilyukasztjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-16 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése