Ismét töltött gomba készült, az egyik kedvenc téli alapanyagom is belecsempésztem.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*25 dkg darált sertéshús
*1 ek mangalicazsír
*1 kis fej vöröshagyma
*1 kk só
*1/2 kk őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 tk házi darált paprika
*10 dkg savanyú káposzta
*50 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*só
*őrölt bors
*2-3 ek tejföl
*10 dkg reszelt sajt
A savanyú káposztát bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és kinyomkodjuk belőle a vizet.
A felkockázott vöröshagymát
a felforrósított zsíron megfonnyasztjuk, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darált paprikát,
annyi vízben, ami éppen ellepi puhára főzzük. A végén beleforgatjuk a savanyú káposztát és jól összeforgatjuk. Ha szükséges utánízesítjük.
A megtisztított gomba kalapokat sózzuk, borsozzuk, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Megtöltjük kevés savanyú káposztás hússal, rákanalazunk egy kevés
tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen, azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése