PrintFrendly

2025. január 21., kedd

Csirkés, édesburgonyás, gombás tál

Ez egy igazán tartalmas, húsos tál, ami akár diéta során is fogyasztható. Nagyon tetszik, hogy mindenféle szín került a tányérra és az ízek is jól összejönnek benne.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*2 nagyobb édesburgonya
*1 tk sült krumpli fűszerkeverék
*35 dkg csirkemellfilé
*2 tk grill fűszerkeverék
*só
*őrölt bors
*15 dkg basmati rizs
*friss saláta a tálaláshoz
 
A basmati rizst kevés olajon átforgatjuk, dupla mennyiségű zöldségleves alaplében megfőzzük. 
Az édesburgonyát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk és felforrósított olajon megsütjük, megszórjuk a fűszerkeverékkel. 
A húst is felcsíkozzuk, fűszerezzük és kevés felforrósított olajon megpirítjuk a felszeletelt gombával együtt, amit sóval és borssal ízesítünk. 
A húst a gombával, édesburgonyával, rizzsel és friss salátával egy tálba rendezve kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése