Már olyan régen készítettem rakott krumplit, hogy nem is
emlékszem rá mikor. Tulajdonképpen volt itthon minden alapanyag. Általában
virslivel vegyesen sütöm, de most csak kolbász került bele. Árválkodott a hűtőben egy
kevés húsos szalonna is, azt pedig a tetejére tettem. Így lett egy kicsit
magyaros.
Hozzávalók 4
főre:
*1 kg krumpli
*4 nagyobb tojás
*15 cm hosszú füstölt kolbász
*3,5 dl tejföl
*só
*őrölt bors
*5 húsos szalonna szelet
*1 tk margarin a forma
kikenéséhez
A tojásokat keményre főzzük, a
héjukat eltávolítjuk. A megtisztított krumplit sós vízben puhára főzzük.
A kolbászt vékony karikára
vágjuk. Egy sütőtálat vékonyan kikenünk margarinnal.
A felkarikázott krumpli
felével kirakjuk a tálat. Meghintjük sóval és borssal.
Rárakjuk a tojás karikákat,
azt is megsózzuk.
A tejföl kétharmadát
rásimítjuk. Jöhet rá a kolbász.
A maradék krumpli karikákat
kicsit egymásra csúsztatva rakjuk rá. Meghintjük sóval.
A meghagyott tejföllel
lekenjük. A pár darab szalonnát a tetejére rakjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk,
ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 40 perc alatt megsütjük.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése