Amikor az ebédhez a húst megvettem, még nem tudtam
pontosan, hogy milyen formában kerül majd az asztalra. Aztán kezembe került pár
krumpli és így már jött is az ötlet, hogy bundás legyen, mégpedig lapcsánka
bundás.
*1 nagy pár csirkemell filé
*0,5 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*2 púpos ek liszt a forgatáshoz
*olaj bőven a sütéshez
Bundához:
*2 közepes krumpli
*2 nagyobb tojás
*4 púpos ek liszt
*4 ek tej
*1 csapott kk só
*1 púpos tk házi fokhagymakrém
A megtisztított csirkemelleket kb. 2,5*2,5 cm-es kockára
vágjuk és meghintjük sóval, borssal, jól összeforgatjuk.
Kettétört saslikpálcára húzzuk.
Egy tányérba szórjuk a lisztet a forgatáshoz.
A bundához a krumplikat sajtreszelőn lereszeljük, elkeverjük
a tojásokkal, sóval, fokhagymakrémmel.
Beleszórjuk a lisztet és a tejjel lazítjuk.
Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk.
A nyársakat először a lisztben forgatjuk meg, majd a
masszában. A tésztát egy kicsit rákanalazzuk, hogy picit vastagabb legyen rajta
a bunda.
A forró olajban közepes hőmérsékleten minden oldalát szép
barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése