Uzsonnára készültek ezek a puha finomságok.
Hozzávalók 7
cipóhoz:
*25 dkg liszt
*15 dkg Graham liszt
*1 csapott ek só
*2 dl tej (+3 ek ha szükséges)
*2,5 dkg friss élesztő
*1 ek olaj
*2,5 dkg olvasztott margarin
*2 ek tej lekenni
*1 kk lenmag és 1 kk szezámmag a tetejére
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk és hagyjuk
felfutni.
A liszteket a sóval egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk
a felfutott élesztőt, az olajat, az olvasztott margarint és jó alaposan kidagasztjuk.
Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor adunk még hozzá egy kevés tejet. (Nekem még
3 evőkanállal kívánt.)
Meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
A tésztát 7 egyforma nagyságú részre osztjuk, ezekből
előbb gombócokat, majd cipócskákat formázunk.
Sütőpapíros tepsibe fektetve, egymás között helyet
hagyva, letakarva legalább 35-40 percet kelesztjük. A tetejüket bevágjuk, de ez
el is maradhat.
Lekenjük tejjel, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 20
perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése