Olyan nagy sláger lett ez a húsos fogás a világhálón,
hogy nekem is ki kellett próbálnom. Nagyon finom lett, szerintem ízre azért
más, mint a hagyományos rántott szelet, de ránézésre nem lehet
megkülönböztetni tőle. Én most kétféle sajtot is tettem bele, füstöltet és
trappistát. Igaz, hogy az elkészítése valóban több kézi munkát igényel, mint a
hagyományos társáé, de a változatosság kedvéért mindenképpen megéri belevágni. Nekem egy darab sem esett szét, a sajt jól összefogta a szeleteket. A gyerekek
kívánságára krumplipüré körettel kínáltam.
*50 dkg darált sertéslapocka
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*5 dkg füstölt sajt
*15 dkg trappista sajt
Bundázáshoz:
*0,5 csésze liszt
*2 nagyobb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa
*Olaj sütni
A darált húst egy tálba téve megszórjuk sóval és borssal,
összekeverjük.
Belereszeljük a kétféle sajtot, majd alaposan
összeforgatjuk.
8 egyenlő részre osztjuk és golyókat formázunk belőlük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a
másodikba a tojásokat egy kissé felverjük, a harmadikba mérjük a zsemlemorzsát.
Belisztezzük a kezünket, a tenyerünkbe veszünk egy
gombócot és vékonyra nyomkodjuk.
Belisztezzük, majd a tojásba mártjuk, végül a
zsemlemorzsába.
Óvatosan dolgozunk, hogy ne essen szét.
Forró olajba fektetjük, ahol mérsékelt lángon szép
barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése