Ismét egy hűtőtakarításból született tésztafogás lett ma
az ebéd. Maradék sajtok, sajtkrém, egy darabka tarja, egy kis doboz tejszín és
némi tollhegy tészta. Egyszerű, laktató, jó sajtos és a ropogós teteje alatt
krémes finomság lapul. Tulajdonképpen bármilyen maradék sonkából, felvágottból
elkészíthető.
Hozzávalók 4
főre:
*25 dkg penne tészta
*15 dkg füstölt-főtt tarja
*2 dl tejszín
*1 tömlős sajtkrém (100g, zöldfűszeres)
*10 dkg trappista sajt
*5 dkg füstölt sajt
*0,5 kk só
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
A tarját apró kockára vágjuk.
A tejszínt egy tálba felmelegítjük, belenyomjuk a
sajtkrémet.
Ha az is felolvadt, a tésztával és a tarjával
összekeverjük.
A füstölt sajtot, valamint a trappista sajt felét
belereszeljük, meghintjük egy kevés sóval és alaposan átforgatjuk.
Egy közepes hőálló tálba vagy tepsibe öntjük.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük,
hogy a sajt szép barnára piruljon a tetején.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése