Volt egy kevés felvágott, amit mindenképpen fel kellett
használnom. Ezt csempésztem bele egy roppant egyszerű, gyorsan elkészíthető
levesbe. A sonka igazán különleges ízt adott neki. Azt hiszem máskor is asztalra
kerül még ebben a formában :-)
Hozzávalók 4 főre:
*70 dkg krumpli
*1 tk só
*1 csipet őrölt bors
*1 gerezd fokhagyma
*1 tk házi ételízesítő (vagy 1 leveskocka)
*2 ek liszt
*3 ek olaj
*1 tk pirospaprika
*1 nagy tejföl (3,3 dl) fele
*15 dkg sonka
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk, és felkockázzuk.
Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk,
belezúzzuk a fokhagymát, és hozzáadjuk az ételízesítőt (vagy a leveskockát).
Beleszórjuk az apróra vágott sonkát.
Amikor már majdnem puha a krumpli, akkor az olajon
megpirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és kevéske vízzel (kb 0,5 dl) hígítjuk, folyamatos
kavargatás mellett, majd mehet bele a pirospaprika, végül a tejföl.
A meleg leves léből merünk bele pár kanállal, elkeverjük
(hogy ne csomósodjon be a leves), és a levest kavargatva beleengedjük.
Hagyjuk felforrni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése