A máj nagyon megosztó étel, de mi szeretjük. Nem túl
gyakran, de készül belőle valamilyen finomság. Ez a fogás olyan egyszerű, és
olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is
nyugodtan belevághatnak. Bevallom, hogy a tisztítása az, amit nem kedvelek, de
a végeredmény kedvéért mindenképpen megéri. Petrezselymes krumplival a
legfinomabb.
Hozzávalók 3
főre:
*50 dkg csirkemáj
*2 közepes fej vöröshagyma
*2 ek tyúkzsír
*1 púpos kk morzsolt majoránna
*1 púpos tk fűszerpaprika
*0,5 dl víz
*2 nagy csipet só
A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk,
és kicsit lecsepegtetjük.
A hagymát fél karikára vágjuk.
Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát
üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük,
majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.
Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha
egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle
véres lé, akkor jó.
Megszórjuk egy kevés sóval.
Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése