Amikor itt a hideg,
biztos, hogy készítek toros káposztát. Sajnos ez olyan étel, hogy nem lehet kis
adagot készíteni, de szerencsére jól fagyasztható. A tematikát Anyukámtól
tanultam és jó borsosan szeretjük. Ez olyan finomság, amit sokan másképpen
csinálnak, de azt hiszem egy a fontos, a végeredmény.
Hozzávalók 6-8 főre:
*2 kg savanyú
káposzta
*1 kg sertéscomb
*2 kk só
*1 tk őrölt bors
*1 tk ételízesítő
*2 ek házi darált
paprika
*2-3 gerezd zúzott
fokhagyma
*1 dl olaj
*1 nagy fej
vöröshagyma
*1 mk őrölt
pirospaprika
A savanyú káposztát
jól átmossuk, eltávolítjuk belőle a szemes borsot, babérlevelet.
Annyi vízben, hogy
ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
Ha kicsit hűlt, jól
kicsavarjuk.
Egy nagy tepsibe
kb. 1 dl olajat öntünk és rászórjuk a kicsavart káposztát.
Jól összekeverjük,
és előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Ez alatt
párszor érdemes átkeverni, nehogy megégjen.
Közben a combot nem
túl apró kockára vágjuk és annyi vízben, hogy félig ellepje, fedő alatt puhára
főzzük.
Ha már puha, akkor
ráreszelünk egy nagy fej vöröshagymát.
Ízesítjük sóval,
borssal, ételízesítővel, darált paprikával, zúzott fokhagymával és öntünk rá
kb. 1 dl olajat.
Kicsit lepirítjuk.
Ha már szép pirult
a hús és a káposzta is puha, akkor összekeverjük a két részt és megszórjuk
őrölt pirospaprikával, jól összeforgatjuk és átforrósítjuk. Megkóstoljuk, és ha
még szükséges, ízesítjük sóval, borssal.
Melegen, friss
kenyérrel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése