Húsvét ide vagy oda, ha a gyerekek palacsintát ennének,
akkor nincs mit tenni, sütni kell. Ma egy egész egyszerű, amerikai fajtát
készítettem, amibe egy érett banánt is belecsempésztem. Bár egy kicsit
változtattam itt-ott, hisz került bele egy kevés olaj, meg vaníliás cukor is,
azért nagyon finom, puha és könnyű lett. Ki mogyorókrémmel, ki lekvárral
fogyasztotta. 26 db tenyérnyi finomság lett ebből az adagból.
Hozzávalók:
*30 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*1 nagyobb, érett banán
*2 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 púpos ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 ek olaj
*4 dl tej
*3-4 ek olaj a sütéshez
A banánt egy villával pépesítjük, majd elkeverjük a
tojások sárgájával, a sóval, a cukrokkal, az olajjal. A lisztet egy másik
tálban elvegyítjük a sütőporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A banános masszát simára keverjük a liszttel és
beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy serpenyőt felforrósítunk, kikenjük olajjal (ezt
érdemes minden egyes palacsinta sütése előtt elvégezni) és kb. 2 evőkanálnyi
masszát belesimítunk. Ha már apró buborékok jelennek meg a felületén, akkor
megfordítjuk és a másik oldalát is világosra sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése