Ismét csicsóka készült ebédre, méghozzá köretként egy kis
sült csirkéhez. Roppant egyszerű, és aki kedveli a csicsóka jellegzetes ízét,
annak biztosan ízleni fog ez a ropogós zöldség. Itt is csak a sütési időre és
hőfokra kell figyelni.
Hozzávalók 4 főre:
*Kb. 1 kg csicsóka
*Kb. 5 dl olaj
*1 kk só
A csicsókáról
lemossuk a földmaradványokat, majd egy dörzsi szivaccsal alaposan lesikáljuk a
felületéről a héját. Érdemes vízbe tenni, hogy ne barnuljon meg, míg az
összessel végzünk.
Bő olajat
forrósítunk.
Ez után egy reszelő
nagy lyukán lereszeljük, és papírtörlőn kicsit lecsepegtetjük a vizet.
Először érdemes egy
kevéssel próbasütést végezni, hogy lássuk, elég forró-e az olaj és mennyi idő
az, mire tökéletesre sül.
Majd egy kevés
csicsókát az olajba rakunk, egyszer átkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
Ha már kezd
barnulni, akkor érdemes kiemelni az olajból és papírtörlőn hagyni a felesleges
olajat lecsepegni. Azonnal megszórjuk sóval. Ha túl későn vesszük ki az olajból,
nagyon barna lesz és az íze is kesernyés.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése