Amikor megláttam Regina oldalán (Hahópihe konyhája) ezt a
finomságot, tudtam, hogy el fogom készíteni, hisz nagyon egyszerű és minden
alapanyag van itthon hozzá. Tényleg percek alatt összeállítható, aztán már csak
győzzük kivárni, míg megsül és kihűl.
Hozzávalók kb.
15 szelethez:
*10 dkg liszt
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 közepes tojás
*10 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 csapott kk őrölt fahéj
*1 dl étolaj
*1 közepes alma
*10 dkg darált dió
*20 dkg tejföl
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*30 cm) kibélelünk
sütőpapírral.
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük a
szódabikarbónával.
A tojást simára keverjük a cukorral és a vaníliás
cukorral. Beleöntjük az olajat, majd belereszelünk egy meghámozott almát.
Beleszórjuk a diót, majd a lisztet és jól elkeverjük.
A tejföllel lazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, porcukorral bőven megszórjuk és
szeleteljük.
A Facebookon is megtaláltok.
Szia! Tetszik a recepted, hétvégén próba, mert jön az unokám ! remélem siker lesz!
VálaszTörlésSzia, Biztosan ízleni fog Neki is :-)
TörlésDrága Andi! Nagyon örültem ennek a receptednek, mivel, ha lehet, kerülöm az élesztős sütiket (nincs bajom tőlük, de úgy érzem egészségesebb kihagyni) és ebben szódabikarbónát használtál. Igaz nehezebben emeli meg a tésztát, de már kísérletezek, hogy mivel tudnám fokozni. (Vajon kovásszal is el lehetne készíteni?)
VálaszTörlésA lényeg, hogy csodás kiindulási alapot adtál és a munkatársaimnak is ízlett, elkérték a receptet.
Kedves Zsolt, Igazán örülök a sikerének. Sajnos a kovásszal nincs tapasztalatom, ebben nem tudok kielégítő választ adni. További kellemes sütögetést kívánok! Andi
Törlés