Egészen egyszerű, olcsó, finom fogás. Kb. 10 perc az
elkészítése, a többit a sütő végzi.
Fogyaszthatjuk reggelire vagy akár kiváló ebéd is lehet
rohanós hétköznapokon egy könnyű salátával vagy csak friss, ropogós kenyérrel.
Remek feltétje például egy finom főzeléknek.
Hozzávalók 3
főre:
*35 dkg lecsókolbász
*3-4 nagyobb db kápia paprika
*4 ek olaj
*4 ek ketchup
*6 saslikpálca
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A kolbász kb. 1 cm vastag karikára vágjuk.
A megtisztított paprikákat nagyobb darabokra kockázzuk.
A kolbászt a paprikával váltogatva a pálcákra húzzuk.
Az előkészített tepsibe fektetjük.
A ketchupot kikeverjük az olajjal, majd alaposan lekenjük
vele a nyársakat.
180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Sütés közben érdemes párszor a lecsorgó szafttal átkenni
a nyársakat, illetve egyszer megforgatni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése