Amikor megláttam ezt a receptet a világhálón, gyorsan
elmentettem és tudtam, egyszer biztosan kipróbálom. Most jött el az ideje. Volt
is minden hozzávaló itthon. Egész gyorsan összeállítható. Még frissen nagyon
erős az ecettől, de ha hűtőbe rakjuk és hagyjuk összeérni, néha felkavarni, akkor
egy nagyon finom savanyúság lesz belőle. Nagyon hamar levet ereszt a sótól. Érdemes
kipróbálni.
Köszönet a receptért Dobos Mártának.
Hozzávalók kb.
8 főre:
*1 közepes fej káposzta
*1 kígyóuborka
*1 nagy szál sárgarépa
*3 közepes fej vöröshagyma
*30 g só
*120 g cukor
*150 ml 10%-os ecet (vagy 75 ml 20%-os)
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát
vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára
gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk.
Egy tálba rakjuk és sózzuk, cukrozzuk, rámérjük az
ecetet. Jól átforgatjuk és párszor megkavarva a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek
összeérjenek.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése