Hozzávalók 4
főre:
*2+1 púpos ek liszt
*2 ek margarin
*9 dl víz
*1 csapott kk só
*6 nagy gerezd fokhagyma
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*2 tubus sajtkrém (zöldfűszeres)
*2 dl tejszín
Két evőkanál lisztet az olvasztott margarinon világosra
pirítunk, majd felengedjük vízzel.
Ízesítjük sóval, zúzott fokhagymával, (házi)
ételízesítővel és hagyjuk felfőni.
Közben egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk két dl
sűrű, krémes tejszínnel, majd a levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk.
(Hőkiegyenlítést végzünk.)
A levesbe nyomjuk a sajtkrémet, majd belecsorgatjuk a
tejszínt és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a sajtkrém felolvad
benne.
Melegen, pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése