A karácsonykor készített Mézeskalács likőr akkora sikert
aratott a családban, hogy tudtam, próbálkozok majd más ízesítéssel is. Most egy
cappuccinossal leptem meg a családot, mégpedig mogyoróssal. A lenti hozzávalók
felhasználásával elég szép nagy adag lett, két üveget töltött meg, amiből az
egyiket elajándékoztam. Édes, krémes, könnyű kis női ital a bolti árának
töredékéért.
Hozzávalók kb. 1,2
liter likőrhöz:
*2 tasak mogyorós Cappuccino por (2*100g)
*200g porcukor
*2 tasak vaníliás cukor
*700ml kávétejszín
*250ml vodka
A Cappuccino port a porcukorral és a vaníliás cukorral
egy tálba szórjuk, majd a tejszínt folyamatosan adagolva simára keverjük.
Mérsékelt lángon kicsit felmelegítjük, hogy a kávé por
feloldódjon. Felforralni nem szükséges.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk a vodkát.
Tiszta üvegekbe töltjük és hűtőben tároljuk.
Ha pár napig hideg helyen pihentetjük, akkor még jobban
összeérnek az ízek.
Remek gasztroajándék.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése