Hozzávalók:
*25 dkg túró
*25 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*1 csipet só
*2 nagyobb tojás
*25 dkg margarin
*15 dkg cukor
*1 tasak Bourbon vaníliás cukor
*10 dkg aszalt vörös áfonya
A sütőt előmelegítjük.
A kuglófformát vékonyan kikenjük margarinnal és
megszórjuk zsemlemorzsával.
A túrót egy tálban alaposan áttörjük. (Erre a krumpli törőt
használtam.)
Egy másik tálban a lisztet a sütőporral és a sóval
elkeverjük.
A margarint egy kicsit megolvasztjuk, simára keverjük a
cukrokkal, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Beleforgatjuk az áttört túrót.
Kanalanként beleszórjuk a lisztet, közben folyamatosan
kavarjuk.
Legvégén pedig beleszórjuk a lisztben megforgatott aszalt
áfonya szemeket.
A sűrű masszát az előkészített formába simítjuk.
180 fokon 50-60 percig sütjük. (Az idő sütőfüggő.)
Érdemes tűpróbát végezni.
Ha kész, a formában pihentetjük kb. 10 percet, majd
rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése