Hozzávalók 2
főre:
*3 egész nagy vöröshagyma
*1 kk só
*10 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*20 dkg zsemlemorzsa
*5-6 dl olaj a sütéshez
A megtisztított vöröshagymákat kb. 1 cm szélesre
karikázzuk, majd a rétegeket szétszedjük.
Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és kb. fél órát
pihentetjük, míg levet enged.
Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet
szórjuk, a másodikba a tojásokat ütjük, amit egy villával kicsit felverünk,
végül a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.
Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk.
A levet leöntjük a hagymáról, majd a karikákat először a
lisztben, majd a tojásban, legvégül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.
Ha már elég forró az olaj, akkor szép
barnára sütjük a karikákat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése