Hozzávalók 4
főre:
*4 egész nagy csirkemell filé szelet
*1 kk só
*3 ek kukoricaliszt a forgatáshoz
*5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*3 nagy tojás
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet bors
*1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
*10 dkg kukoricaliszt
*15 dkg sajt
*40 ml tej
A megtisztított, lecsepegtetett melleket vékonyra
klopfoljuk és meghintjük sóval.
Egy edényben olajat forrósítunk.
Egy tálkába szórjuk a 3 evőkanál kukoricalisztet a
forgatáshoz.
A bundához a tojásokat a sóval, borssal, fokhagymakrémmel
(esetleg zúzott fokhagymával) kicsit felverjük, majd beleszórjuk a 10 dkg
kukoricalisztet és csomómentesre keverjük.
Belereszeljük a sajtot és jól összeforgatjuk, majd a tejjel kicsit lazítjuk.
Ha már forró az olaj, akkor a melleket előbb megforgatjuk
a kukoricalisztben, majd a sajtos masszában.
A forró olajban közepes lángon pár perc alatt mindkét
oldalukat szép barnára sütjük.
Melegen, rizibizi körettel és savanyúsággal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése