Köszönöm szépen a remek receptet!
Hozzávalók 4
főre:
*1 nagy csirkemell filé
*1 nagy sárgarépa
*1 kisebb karalábé
*1 dl zöldborsó
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 ek liszt
*2 dl natúr joghurt
*1 ek tejföl
*1 kis csokor petrezselyemlevél
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*2 ek olaj
A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, és kicsit
hagyjuk lecsepegni.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd a
sárgarépát és a karalábét vékony csíkokra, a vöröshagymát apró kockára vágjuk.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd a
lecsepegtetett húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a répát,
karalábét, zöldborsót és ízesítjük sóval, borssal. Felengedjük annyi vízzel,
hogy ellepje, és fedő alatt hagyjuk puhára főni.
Közben a petrezselyemlevelet apróra vágjuk.
A lisztet a joghurttal csomómentesre keverjük.
Ha már puha a hús és elfőtte a levét, hozzáadjuk a
habarást és belekeverünk még egy kanál tejfölt.
Ha kellőképpen besűrűsödött, beleszórjuk a
petrezselyemlevelet.
Melegen, rizs körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése