Hozzávalók 4
főre:
*2 közepes csirkemell filé
*1 kk só
*20 dkg kukoricaliszt
*4 közepes tojás
*6-7 dl olaj a sütéshez:
Krumplipüréhez:
*1 kg krumpli (tisztítás után mért súly)
*0,5 kk só
*3 ek tejföl
*2,5 ek vaj
*1 csipet őrölt szerecsendió
*5 dkg reszelt parmezán
A megtisztított csirkemelleket vékonyra szeleteljük, majd
kiklopfoljuk.
Meghintjük sóval és kicsit félretesszük.
Egy lábasban olajat hevítünk.
Két tálat készítünk. Az egyikbe szórjuk a
kukoricalisztet, a másikba ütjük a tojásokat, amiket egy villával kicsit
felverünk.
A mell szeleteket először megforgatjuk a lisztben, majd a
felvert tojásban, ismét a lisztben, majd megint a tojásban.
Picit lecsepegtetjük, majd a felforrósított olajban,
közepesnél kicsit kisebb lángon mindkét oldalukat világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A krumplipüréhez a krumplikat megtisztítjuk, meghámozzuk,
vékony csíkokra vágjuk.
Bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Hozzáadjuk a vajat, tejfölt és krumpli törővel jól
áttörjük. Ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval.
Végül beleforgatjuk a reszelt parmezánt. (Itt érdemes megkóstolni, hogy kíván-e még sót.)
A húst a meleg krumplipürével és vegyes vágott savanyúsággal
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése