Hozzávalók 2
nagy tepsi rudacskához:
Tésztához:
*60 dkg liszt
*3 dkg friss élesztő
*1 dl tej
*1 tk cukor
*1 tk só
*25 dkg margarin
*1 ek tyúkzsír
*2 tojás sárgája
*1 kis pohár tejföl (175g)
*8 dkg sajt (még jobb ha füstölt)
*1 tk lenmag
*1 tk szezámmag
*1 tk egész köménymag
Tetejére:
*1 kevés tojásfehérje
*1 tk lenmag
*1 tk szezámmag
*1 tk egész köménymag
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk,
megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót,
hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, a zsírt, a tejfölt, a tojások
sárgáját, a sajtot is belereszeljük, beleszórjuk a magokat.
Jól összedolgozzuk.
A tészta elég lágy, ez nem baj, csak ne legyen ragadós.
Ha mégis az lenne, nagyon kevés lisztet dolgozhatunk bele, de nekem nem volt rá
szükség.
A masszát egy éjszakára hűtőbe rakjuk. (Én erre egy
fedeles kelesztő tálat használtam, amiben volt még hely a kelésnek.)
Másnap a sütőt előmelegítjük és két nagy tepsit
kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra
elnyújtjuk, késsel becsíkozzuk a tetejét.
1 cm széles és 10 cm hosszú rudakat vágunk lisztbe mártott, éles késsel, majd az
előkészített tepsikbe rakjuk.
Lekenjük a tetejüket vékonyan tojásfehérjével és
megszórjuk a magokkal.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése