Ezt az egyszerű, finom levest választottam. Már sokféle gulyást készítettem, de hamisat most először. Annyit változtattam rajta, hogy az eredeti kezdeti szalonna lepirítást elhagytam (van a családban, aki nem kedveli a szalonnát a levesben) és tyúkzsíron pirítottam meg a vöröshagymát. Így is remek, ízletes és laktató lett.
Hozzávalók 4
főre:
*50 dkg krumpli
*25 dkg leveszöldség (3 szál sárgarépa, 2 szál
petrezselyem, 1 kisebb karalábé, 1 darabka zeller)
*1 fej vöröshagyma
*1 ek tyúkzsír
*1 kk só
*1 marhahúsleves-kocka
*1 tk őrölt pirospaprika
*1 ek házi darált paprika
*1 nagy csipet bors
*1,5 l víz
Csipetkéhez:
*1 közepes tojás
*3 púpos ek liszt
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a vöröshagymát
apróbb kockára vágjuk, a sárgarépát, a petrezselymet vékonyra karikázzuk, a karalábét,
zellert és a krumplit kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, majd
megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldségeket, jól átforgatjuk.
Felengedjük vízzel, majd ízesítjük a fűszerekkel,
leveskockával, darált paprikával.
Fedő alatt hagyjuk főni.
Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel összedolgozzuk.
Apró golyókat csipkedünk és sodrunk a levesbe.
Ha már minden zöldség puha és a tészta is megfőtt, elzárjuk és melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése