Hozzávalók 2 db
26 cm-es pizzához:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 tk só
*2 dkg friss élesztő
*1,6 dl meleg víz
*1 tk tyúkzsír megolvasztva
Szószhoz:
*1,5 dl házi paradicsomlé
*1 púpos tk liszt
*1 csipet só
*1 nagy csipet cukor
*1 csipet őrölt bors
*1 csipet morzsolt bazsalikom
Feltéthez:
*5 dkg füstölt trappista sajt
*1 közepes fej lila hagyma
*10 dkg csirkemell sonka
*4 közepes fej gomba
*1 kisebb piros kaliforniai paprika
*1 kis doboz kukorica konzerv fele
*10 dkg trappista sajt
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*1-2 szál újhagyma
A tésztához az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe
morzsoljuk, kicsit megkavarjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót,
hozzáadjuk a vízben elkevert élesztőt, a zsírt.
Alaposan kidagasztjuk. Két egyforma részre osztjuk, két gombócot
formázunk.
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a szószt. A lisztet csomómentesre
keverjük a paradicsomlével, majd kis lángon hagyjuk besűrűsödni. Ízesítjük
sóval, borssal, cukorral, morzsolt bazsalikommal. Hagyjuk kicsit hűlni.
A zöldségeket megtisztítjuk. A sonkát kisebb darabokra
tépkedjük, a füstölt sajtot vékony csíkokra vágjuk, a trappista sajtot
lereszeljük, a kukoricát átmossuk és hagyjuk lecsepegni, a lila hagymát fél
karikára, a gombát nagyobb darabokra, a paprikát kisebb darabokra vágjuk.
Két kör alakú formát vékonyan kikenünk margarinnal és
megszórjuk liszttel. A megkelt tésztákat kézzel szétnyomkodjuk bennük.
Megkenjük a pizzákat a szósszal, megszórjuk a füstölt sajttal.
Ráhalmozzuk a sonkát, gombát, paprikát, lila hagymát, kukoricát. Végül
megszórjuk a reszelt sajttal és meghintjük morzsolt bazsalikommal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Melegen, felkarikázott újhagymával megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése