Hozzávalók 6-8 főre:
Tésztához:
*3 tojás
*0,5 kk só
*3 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*12 púpos ek liszt
*4,8 dl tej
*0,5 dl olaj
Töltelékhez:
*50 dkg túró
*3 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl)
*1 tasak vaníliás cukor
*3 ek cukor
Tetejére:
*2 púpos ek krémsajt (esetleg sűrű tejföl)
*2 púpos ek porcukor
*1 kis kocka étcsokoládé
A tojásokat a sóval, cukorral, vaníliás cukorral jól
elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
A tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává kavarjuk.
Beleöntjük az olajat.
Egy nagyobb serpenyőt forrósítunk és 1-1 merőkanálnyi
tésztából palacsintákat sütünk.
Ebből nekem most 8 nagyobb méretű lett.
Amíg kicsit hűlnek, összeállítjuk a tölteléket.
A túrót alaposan áttörjük (erre egy krumplitörőt használtam)
és ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, végül a krémsajttal krémesítjük.
Utóbbi mennyisége függhet a túró szárazságától.
A legegyszerűbb és legszebb eredményt akkor érhetjük el, ha
a rétegezést úgy végezzük, hogy a legfelső palacsinta kivételével az összeset
kiterítjük a konyhapultra, elosztjuk rajtuk a tölteléket, egy kanál domború
oldalával elsimítjuk és a megkent palacsintákat szép sorban egymásra helyezzük.
Végül a legfelső palacsintát is ráhelyezzük, majd kicsit
megnyomkodjuk a tenyerünkkel.
A tetejére a porcukrot elkeverjük a krémsajttal, majd
rákenjük.
Étcsokoládé forgácsokkal díszítjük.
Egy éles késsel azonnal szépen szeletelhető.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm :-)
Törlés