Finom, puha pizza lett belőle, a széle kicsit ropogós, a vastagságát közepesnek mondanám.
Hozzávalók:
Tésztához:
*30 dkg liszt
*2 kk só
*1,6 dl víz
*1,5 dkg élesztő
*4 ek olaj
Szószhoz:
*1,5 dl házi paradicsomlé
*1 tk liszt
*1 csipet só
*1 csipet bors
*1 csipet cukor
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
Feltéthez:
*10 dkg szeletelt mozzarella
*5 dkg csirkemell sonka
*1 marék ananász (kb. 4 dkg)
*5 dkg trappista sajt
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd
hozzáadjuk az élesztős vizet (nem szükséges felfuttatni), az olajat. Alaposan
kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
A szószhoz a házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a
liszttel, majd kis lángon felforraljuk, közben ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk
kihűlni.
A szeletelt mozzarellát és a sonkát nagyobb darabokra
vágjuk, a konzerv ananászt kicsit lecsöpögtetjük.
Egy kör alakú pizzasütőt kikenünk egy kevéske margarinnal és
megszórunk liszttel.
A megkelt tésztát kézzel a pizzasütőbe nyomkodjuk úgy, hogy
körben legyen egy kis pereme.
Megkenjük a fűszeres paradicsomos szósszal.
Először a mozzarella darabokat, majd a sonka darabokat
helyezzük rá, rászórjuk az ananászdarabokat, meghintjük reszelt sajttal.
A sütőt előmelegítjük, addig még hagyjuk kelni a pizzát.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 percet (vagy 200 fokon
alul-felülsütéssel) sütjük.
Milyen jó ötlet ebben a formában sütni... Nem ragad bele? Én csak lazán belenyújtom a legnagyobb tepsimbe. Ebből kéne vagy négy egyszerre... :o)) Guszta!
VálaszTörlésKöszi Kriszti, Nem ragad bele, mert a biztonság kedvéért mindig kikenem és megszórom liszttel. Képzeld, hogy már jó régi ez a forma, a Ts-ban egy leértékelésen vettük 50 FT-ért pár éve :-D
Törlés