Hozzávalók 4 főre:
*1 pohár zöldborsó (2dl)
*4 közepes sárgarépa
*3 petrezselyem
*1 közepes karalábé
*3 nagyobb szem krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*1 kisebb paprika fele
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet bors
*1 púpos tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 tk őrölt pirospaprika
*1,5 liter víz
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát, a
petrezselymet karikára, a krumplit, a karalábét kockára, a vöröshagymát és a
paprikát apró kockára vágjuk.
A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a
zöldségeket hozzáadva (kivéve a krumplit) kicsit pirítjuk.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel és az apróra
vágott paprikával.
Ha már majdnem puha minden zöldség, a krumplit is hozzáadjuk,
és utóbbi puhaságáig főzzük.
Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése