Azt hiszem nem volt vele gond, mert hamar elfogyott :-)
Hozzávalók 4
főre:
Tésztához:
- 2 közepes krumpli (Kb. 15 dkg)
- 30 dkg liszt
- 1 tk só
- 2 dk élesztő
- 1,6 dl víz (a krumpli főzővize)
Feltéthez:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csipet só
- 5 szem koktélparadicsom
- 5 dkg szeletelt füstölt mozzarella
A
megtisztított krumplit apróra vágjuk, és vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a
vizet felfogjuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
A krumplit
megtörjük, meghintjük sóval és elmorzsoljuk a lisztben.
A főző léből
kimérünk b. 1,6 dl-t és elkeverjük benne az élesztőt, amit a krumplis liszthez
adunk.
Alaposan
kidagasztjuk.
Meleg
helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát
vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk.
A
megtisztított lila hagymát nyolcad szeletekre vágjuk.
A szeletelt
füstölt sajtot 2-3 mm szélesre metéljük.
A fokhagymát
a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és alaposan összekeverjük.
Megkelt
tésztát kör alakúra elnyújtjuk vagy egy pizza sütő formába kézzel
belenyomkodjuk, miután a szalonnazsírral kikenjük és meghintjük kevéske
liszttel.
Lekenjük a
fokhagymás tejföllel, a félbevágott koktélparadicsomokkal körberakjuk a
tésztát.
Megszórjuk a
lila hagymával és a szalonnával.
Meghintjük a
füstölt sajttal.
Előmelegített
sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt megsütjük.
Ha kicsit
hűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető.
Ízlés
szerint apróra vágott zöld kaliforniai paprikával megszórható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése