PrintFrendly

2014. szeptember 6., szombat

Mascarponés diókocka

Általában családom, szeretteim és saját kedvemre sütök, főzök, de szívesen veszek részt gasztronómiai játékokban is. Ilyen volt a Szarvasi Mozzarella által meghirdetett verseny, ahová az egyik termékükkel készült finomságokat várták. Erre az alkalomra találtam ki ezt az egyszerű, könnyű, habos, de nem túl édes süteményt, amelyet különdíjjal jutalmaztak.


Hozzávalók kb. 20 szelethez (10 főre):
Tésztához:
*250g liszt
*100g darált dió
*1 tasak sütőpor (12g)
*50 g olvasztott margarin
*180g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*2 közepes tojás
*2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
*50 ml tej

Krémhez:
*250g Mascarpone
*2 púpos ek átszitált porcukor
*0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
*200 ml habtejszín

Tetejére:
*4 kocka étcsokoládé

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.

A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel.
Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket.
Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk.
A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.
Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.

Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Egy éles késsel szépen felszeleteljük.


4 megjegyzés:

  1. Csodás sütemény és nem is nehéz elkészíteni. Biztosan kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem bonyolult és nagyon finom. Kellemes sütögetést :-)

      Törlés
  2. Tényleg egyszerű, nagyon guszta! Diót még nem hoztam össze a mascarponéval.. Itt az ideje!

    VálaszTörlés