Hozzávalók kb. 20
szelethez (10 főre):
Tésztához:
*250g liszt
*100g darált dió
*1 tasak sütőpor (12g)
*50 g olvasztott margarin
*180g cukor
*1 tasak vaníliás cukor (10g)
*2 közepes tojás
*2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
*50 ml tej
Krémhez:
*250g Mascarpone
*2 púpos ek átszitált porcukor
*0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
*200 ml habtejszín
Tetejére:
*4 kocka étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm)
kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk
liszttel.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel.
Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd
hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket.
Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a
Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk.
A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és
óvatosan a porcukros krémbe keverjük.
Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd
étcsokoládét reszelünk rá.
Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Csodás sütemény és nem is nehéz elkészíteni. Biztosan kipróbálom.
VálaszTörlésValóban nem bonyolult és nagyon finom. Kellemes sütögetést :-)
TörlésTényleg egyszerű, nagyon guszta! Diót még nem hoztam össze a mascarponéval.. Itt az ideje!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, sikeres páros lett :-)
Törlés