Nagyon guszta, kívül ropogós, belül omlós rudacskák lettek. Bár szárított élesztőt csak ritkán használok, de mindig van itthon 1-2 tasakkal a biztonság kedvéért. Annyit változtattam a folyamaton, hogy én már a tepsiben csücsülő rudakat kentem és szórtam, nem pedig a kinyújtott tésztát.
Hozzávalók 2 nagy tepsinyi rudacskához:
*40 dkg liszt
*20 dkg rétesliszt
*3 csapott kk só
*1 tasak szárított élesztő (7g)
*25 dkg margarin
*2,5 dl tejföl
*1 kisebb tojás lekenni
*10 dkg reszelt sajt a tetejére
A liszteket egy tálba mérjük, elkeverjük benne az élesztőt,
majd a sót.
Elmorzsoljuk benne a margarint, végül a tejföllel
összedolgozzuk.
Letakarva 1 órát pihentetjük.
2 nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt
előmelegítjük 170 fokra.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 0,5-1 cm vastagra
nyújtjuk(nekem előbbi sikerült).
1 cm széles és kb. 7-10 cm hosszú rudakat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Inkább felfelé nőnek,
ezért nem szükséges sok helyet hagyni a rudacskák között.
A tetejüket lekenjük 1 felvert tojással és megszórjuk
reszelt sajttal.
170 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
Nagyon örülök, hogy Nektek is ízlett Andi :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Gabi :-)
Törlés