A tegnapi nyári meleget ma felváltotta a szomorkás, sötét őszi idő. Reggel óta zuhog, jól esik egy melengető leves.
Hozzávalók 4 főre:
*55 dkg krumpli (feldolgozás előtt mért súly)
*1 liter víz
*1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csapott kk só
*1 csipet bors
*1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd
fokhagyma)
*4 szál füstölt pulyka virsli
*1,5 ek liszt
*2 ek olaj
*1 kk őrült pirospaprika
*3 dl tejföl
A krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és
feltesszük főni kb. 1 liter vízben.
A fűszerekkel ízesítjük.
Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre
keverjük az olajjal, majd kislángon világosra pirítjuk.
A tűzről levéve meghintjük az őrölt paprikával, majd kevéske
vízzel csomómentesre keverjük.
A tejföllel krémesítjük, majd a levesből mert pár evőkanál
meleg lével felhígítjuk.
A virsliket kb. 3 mm vastag karikára vágjuk.
Ha a krumpli megpuhult, hozzáadjuk a virsliket,
belecsorgatjuk a rántást és hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.
Nagyon guszta,én is főztem hasonló ízűt.Én meg tárkonyosat főztem,és az is nagyon fincsi lett.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Zsuzsa, a tárkonyt imádom, ki fogom próbálni azzal a fűszerrel is :-)
Törlés