*40 dkg csirkemell filé
*2 nagyobb sárgarépa
*2 dl zöldborsó
*2 nagyobb szem krumpli
*1 közepes fej vöröshagyma
*2 ek olaj
*1 kk só
*1 csipet bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 kk morzsolt tárkony
*2 csapott ek liszt
*3 dl tejföl
*1,5 l víz
A megtisztított mellet apró darabokra vágjuk, kicsit
lecsepegtetjük.
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, krumplit
daraboljuk és a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött csirkét fehéredésig pirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a répát, borsót, felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a krumplit.
Közben a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, pár
evőkanálnyi meleg leves lével felhígítjuk, és ha a krumpli is megfőtt, a ragulevesbe
csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni. Melegen kínáljuk. Ízlés szerint citromszeleteket is adhatunk hozzá. Nálunk utóbbit nem mindenki szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése