Cukkini minden évben terem, de paszternák most először van a kertünkben. Ez egy olyan gyökérzöldség, ami kinézetében hasonlít
a petrezselyemhez, de az íze az egészen más, olyan különleges, nem is tudom máshoz hasonlítani. Én most kombináltam más zöldségekkel, és
egy finom krémleves lett belőle.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
*1 közepes cukkini (30 dkg)
*2 kisebb paszternák (15 dkg)
*3 közepes krumpli (20 dkg)
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*4 dl zöldségleves alaplé
*1 dl tejszín
*10 dkg húsos szalonna a tálaláshoz
A zöldségeket megpucoljuk, a cukkinit, a paszternákot és a krumplit kisebb darabokra vágjuk, az alaplében a fokhagymával puhára főzzük,
miközben ízesítjük a fűszerekkel. Merülő mixerrel pépesítjük, a tejszínnel krémesítjük. Átforrósítjuk és kockára
vágott, zsírjára sütött húsos szalonnával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése